📈Hvordan måler vi Succes og viser Resultaterne?

Indikatorer, Farver, Procenter og Team Indblik.
Skrevet af Berglind
Opdateret 7 måneder siden

Vores mål er at give dig det mest enkle og håndterbare overblik over dit team med en "less is more"-tilgang, der gør det nemt at handle på enhver teamudfordring uden at bruge værdifuld tid på komplicerede indsigter.

Vi er meget bevidste i vores tilgang, da vi ønsker at give en leder et ligetil og meget tilgængeligt værktøj til at støtte dem i deres lederskab i stedet for at tilføje et tidskrævende værktøj til en allerede travl arbejdsbyrde.

Vi gør det nemt at indsamle, forstå og prioritere feedback og handle på teamets udfordringer baseret på den.

Indholdet af denne artikel:

Indikatorer

Vi har 4 primære indikatorer og 3 underkategorier til at måle et teams trivsel baseret på deres feedback.

Så hvorfor kun 4 indikatorer?
Den korte version er, at disse er de fire mest indflydelsesrige faktorer, når det gælder en glad, sund og meget engageret arbejdsstyrke, hvor folk trives og præsterer.

Naturligvis er der et uendeligt antal faktorer, der påvirker et teams succes og trivsel, men det er simpelthen for overvældende at måle alt. Det er umuligt at forstå komplekse indsigter med uendeligt mange datapunkter på ugentlig, to-ugentlig eller månedlig basis.

Vi automatiserer feedback-loopet og viser resultatet på en måde, som alle ledere kan håndtere. Endnu vigtigere er det, at vi giver præcise råd om, hvordan man prioriterer og handler på hver enkelt feedbackrespons.

Indikatorerne & Underkategorierne

Så når vi indsamler feedback, formulerer vi bevidst hvert udsagn, så det korrelerer med en primær indikator og en kategori, som tilsammen skaber 12 indikatorer i alt.

For eksempel relaterer udsagnene nedenfor til motivation og ledelse.

Du kan læse mere indgående om hver indikator her: Indikatorer forklaret.

Farver

Ved hjælp af farver giver vi et hurtigt overblik over scoren, og hvor kritisk en teamudfordring er. På den måde ved du præcis, hvad du skal prioritere først.

De vises i fire farver:

Indikerer en næsten perfekt score.

Indikerer plads til forbedring.

Indikerer alvorlige udfordringer.

Angiver kritiske udfordringer.

*Indikerer, at vi ikke kan vise nogen data endnu, fordi mindre end 4 personer har givet deres feedback. Dette er for at sikre anonymitet.

Du kan læse mere dybdegående om farverne her: Farverne forklaret

Dashboard & Resultater

Øverst på dit dashboard til venstre kan du nemt se scoren inden for hver af de 4 primære indikatorer og din gennemsnitlige score for alle 12 indikatorer (Success Score). Din score er din samlede feedback fra de sidste 90 dage.

Du kan se dit teams fremskridt (*Essential Feature) til højre. Over tid vil denne funktion være afgørende for at give kontekst, når du ser på dine resultater - det er en stor fordel at forstå udviklingen inden for hvert parameter. Det vil give dig en bedre forståelse af, hvordan dit team reagerer på dine valgte handlinger over tid.

På dit Dashboard finder du også dit Feedback til at Handle på. Dette banner viser dig dine 3 mest kritiske feedbackresultater, som vi anbefaler, at du handler på først.

Vi har lavet et stort bibliotek med enkle Foreslåede Actions, som du kan vælge imellem. Hver handling er relateret til et specifikt feedback-spørgsmål, så du har nem adgang til best practice-råd, der passer til netop dit teams udfordringer.

Procentdele

En indikatorscore på 100 % betyder, at dit team har reageret udelukkende positivt på alle feedbackudsagn relateret til den pågældende indikator, altså en perfekt score. Med andre ord vil en indikatorscore på 20% betyde, at dit team er 80% stresset, demotiveret, utilfreds eller ser deres betingelser for at præstere som 80% lave.

En 100% Succes Score ville betyde, at du kun har fået positiv feedback på alle indikatorer i de sidste 90 dage. En score, vi endnu ikke har set, da perfektion er næsten uopnåelig.

Men gå efter det! Skyd efter månen og land blandt stjernerne.⭐️

Bemærk, at "positiv" ikke altid er lig med "Helt enig", når du giver feedback, da nogle feedbackudsagn er formuleret negativt. For eksempel:

"Folk ser ikke ud til at have tid til at stoppe op og lytte."

Hvis teamet svarer "Helt enig", beregnes feedbacken som et negativt svar. Det gør man med vilje for at undgå, at folk reagerer distræt, uengageret og uden at tænke nærmere over udsagnet.

Team Indblik

Du kan dykke ned i alle dine aggregerede data ved at klikke på knappen Team Indblik. Her kan du se alle dine historiske data 90 dage tilbage og gå i detaljer med hvert feedback-svar.

Din score er baseret på en kompleks algoritme. Men bare rolig! Vi analyserer dine resultater, identificerer dit teams udfordringer og viser dem på en overskuelig måde, så det er nemt at prioritere og handle.

En score afspejler dit teams perspektiver, ikke grundlæggende sandheder. Så en lav score inden for performance betyder f.eks. ikke, at dit team præsterer lavt. Det betyder, at dit team ser deres forudsætninger for at præstere som dårlige.

Der er 3 vigtige ting, du bør vide om Indsigte📊

1. Matrixen

I venstre side finder du din Teammatrix.
Den viser dig individuelle resultater for hver af de 12 indikatorer, så du kan se mere specifikt, hvilke områder der trives, og hvilke der har udfordringer.

Hver indikator og den tilhørende underkategori viser en procentdel og en farve, der fortæller os, hvor positivt eller negativt teamet har det.

Som det ses nedenfor, kan du klikke på en bestemt indikator (f.eks. Individuel/Performance) og se præcist, hvilke feedbackudsagn der korrelerer med scoren.

På den måde ved du ikke kun, HVOR udfordringerne er, men også HVAD de specifikke udfordringer er. Det næste skridt er at vælge, HVORDAN man skal handle.

2. Udsagn & Svar

Udsagnene og svarene er til højre, når du åbner Team Indblik.

Her kan du se alle de udsagn, som dit team har besvaret. Filtrene giver lederne mulighed for at prioritere, hvilke udsagn der skal analyseres. Du kan se på den højeste eller laveste vurdering samt en bestemt tidsperiode, enten det sidste loop eller de sidste 30 eller 90 dage 📈.

På den måde kan du hurtigt prioritere, hvilke udfordringer du skal tage fat på, og hvilke resultater og feedback med høj rating, du skal fejre med dit team.

Det er lige så vigtigt at fejre succeserne, som det er at tage fat på udfordringerne! 🥳

3. Actions

For hvert udsagn, dit team har besvaret, kan du se og vælge foreslåede actions og begynde at forbedre dit teams trivsel.

Og det var det! Nu kender du de grundlæggende principper for, hvordan du bruger dine data og indsigter. 🙌🏻

Det næste skridt er at forstå, hvordan du bruger Forelsåede Actions og virkelig påvirker dit teams trivsel positivt gennem Successteam.

Successteam er bygget på mere end 100 års autentisk erfaring med at lede højtydende teams og træne/coache ledere i alle virksomheder, størrelser og miljøer. Derudover inddrager vi med jævne mellemrum brancheeksperter for at verificere vores indhold og sikre, at det er tro mod de udfordringer, som folk oplever i en "rigtig" arbejdsdag. Dette er grundlaget for vores Actions.

Læs mere om Forselåede Actions her: Hvordan fungerer Foreslåede Actions?

Hvis du ikke har oprettet et arbejdsområde, så gør det nu, og begynd at blive et Successteam. Ellers kan du logge ind og begynde at bruge din teamindsigt 🚀.

Eller hvis du har andre spørgsmål, kan du altid sende os en e-mail på support@successteam.com eller skrive til os i Help-chatten på hjemmesiden eller platformen.